AT Distribution

img

Wie is NSC?

NSC Sicherheitstechnik is een Duitse fabrikant van branddetectie systemen.
Het in Bielefeld (Noordrijn-Westfalen) gevestigd bedrijf, is sinds haar oprichting in 2003 gegroeid tot een internationale speler met méér dan 70 medewerkers. Naast de hoofdvestiging in Duitsland, beschikt het merk over 8 verkoops- en supportfilialen, waarvan 2 in Duitsland en 6 andere in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland, Italië, Oostenrijk en de Dubai

img

NSC staat als merk garant voor een eigen ontwikkeling en productie waarbij kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid altijd als vaandeldragers gelden. Het bedrijf beschikt ook over verschillende kwaliteitscertifcaten, waaronder DIN en ISO 9001 (sinds 2015).

img

Brandmeldcentrales

De 2 modulaire adresseerbare brandmeldcentrales van het merk, Solution F1 en F2, ondersteunen verschillende protocols (Apollo en Hochiki). De centrales zijn ook volledig VDS, EN54 en BOSEC gekeurd!

img

Naast de analoog adresserbare detectoren van Apollo en Hochiki, biedt NSC ook de gammas van andere merken voor specifieke toepassingen;

The Fire Beam, lineaire rookdetectoren

Deze detectie oplossing maakt gebruik van een bewezen technologie waarbij een zender/ontvanger een infraroodstraal stuurt naar een reflector (tot op wel 160m afstand!) en kan vervolgens ,naargelang de gemeten waarde van de terugkerende straal, de aanwezigheid van rook detecteren.

img

Stratos Rookaanzuigsystemen

img

De Stratos detectoren gebruiken het gepatenteerde systeem ClassiFire® voor het voortdurend aanpassen van de gevoeligheid van de detector om een consistent niveau van prestaties te handhaven. ClassiFire® is een zintuiglijk artificiële intelligentie process, wat een gering aantal valse alarmen betekent. Stratos is het enige laser gebaseerde hoge gevoeligheidssysteem dat routinematig wordt toegepast op de bescherming van zeer vuile en stoffige omgevingen. ClassiFire® en laserstofdiscriminatie maken het mogelijk om de stofpartikels en emissies van dieselwagens te onderscheiden.

ProReact lineaire thermische detectie

img

Dankzij lineaire thermische detectie is het mogelijk om temperatuuroverschrijdingen rondom de kabel te detecteren. Hiermee is het mogelijk om branden te detecteren in vrij complexe ruimtes (motor compartimenten, machine kamers, verhoogde vloeren,…)

Er bestaan 2 varianten van thermische kabels:
Analoge kabel: met deze kabel is het mogelijk om temperatuurstijgingen waar te nemen, zonder precieze duiding van de plaats op de kabel waar de temperatuur overschrijding plaatsvindt.
Digitale kabel: Dez kabel is voorzien van meetsensoren verdeeld op gelijke afstanden over de kabel. Zo wordt het mogelijk om de precieze plaats van de temperaturoverschrijding te kennen.


img